Friesland Boerenland

08.30 uur: Vertrek.

Vanaf uw opstapplaats rijden we met u naar Lemmer. Hier houden we een stop voor koffie met gebak.

Na de koffie rijdt u langs een afgesproken plek in het Gaasterlandse bos waar “toevallig” een boer(in) de touringcar laat stoppen en vraagt om een lift naar Hindeloopen. Hij/Zij wil daar suikerbrood en paling gaan kopen. De boer(in)stapt in en vertelt onderweg over de Friese taal, de Friese boerderijen, de Friese klederdracht en de omgeving.

12.15 uur: U arriveert in Hindeloopen en stopt bij Hotel de Stadsboerderij. De boer(in) bedankt iedereen voor de lift en stapt uit. In het restaurant staat nu een heerlijke warme lunch klaar. Een echte Friese boerenlunch met de lekkerste soep, een fantastische stoofschotel en een passend dessert. Allemaal (h)eerlijke Friese gerechten.

14.00 uur: Krijgt u een klederdrachtshow van Hindelooper klederdracht te zien met volledige uitleg van de historie van de klederdracht. Na de klederdrachtshow wordt u begeleid naar een demonstratie over het Hindelooper schilderwerk. U komt in een gezellige winkel waar leuke snuisterijen te koop zijn.

Daarna heeft u nog even tijd om zelf Hindeloopen te ontdekken. U kunt het intieme kerkje bezoeken, Hindelooper stof bekijken of een wandeling over de zeedijk maken.

15.15 uur: In de stadsboerderij staat er voor iedereen een kop koffie met een plak suikerbrood klaar. Voor u weer vertrekt is er nog een verloting met Friese lekkernijen als prijzen. Ook wordt u in de gelegenheid gesteld om gerookte paling (indien voorradig) en Fries suikerbrood te kopen als souvenir.

18.00 uur: Thuiskomst

Deze reis is te boeken vanaf €57,00 p.p.

De reis is inclusief:

- 2 Koffie met gebak

- Rondrit met boer(in)

- Warme lunch

- Klederdrachtshow

- koffie met suikerbrood

De reis is uit te breiden met:

- Koffietafel €10,00 p.p.