Frieslandtocht

Dagtocht met bezoek aan Kaasboerderij en Museum Ot en Sien

8.15 uur: Vertrek

We rijden met u naar Friesland en wel naar Oldeberkoop, waar we een bezoek brengen aan Kaasboerderij “De Stelp”.

Oldeberkoop is een prachtig Brinkdorp in Zuid-Oost Friesland. Hier ligt een prachtige kop-romp boerderij uit 1882. Hier vind u “De Stelp”waar dagelijks 80 koeien worden gemolken. Van de melk worden wel 13 soorten kruidenkaas gemaakt. O.a. de beroemde Friese Nagelkaas. Ook vind u hier een boerderijwinkel met eigen- en streekproducten.

U krijgt hier 2 kopjes koffie met een plakje cake. Vervolgens krijgt u een excursie op de boerderij, waarbij het proeven van kaas natuurlijk niet mag ontbreken.

De vrouw des huizes zal u het één en ander gaan vertellen over dit zeer moderne veebedrijf dat geheel door een computer wordt gerund.

Ook gaat u de stallen in om te zien hoe de super moderne melkrobot werkt. U zult versteld staan van deze moderne technologie.

Vervolgens rijden we met u naar Joure voor een broodmaaltijd.

Na de lunch vertrekken we naar Surhuisterveen om een bezoek te brengen aan Museumboerderij “Ot en Sien”. Hier wordt een introductieverhaal vertelt, waarna u zelf op ontdekking kunt door het museum. U kunt hier alles vinden over de tijd van 100 jaar geleden, de tijd van Ot en Sien.

Als u alles hebt gezien, rijden we naar de Sprookjeshof in Zuidlaren voor het diner.

20.00 uur: Thuiskomst

Deze reis is te boeken vanaf €59,50 p.p.

Dit is inclusief:

- Busreis

- 2 koffie met cake, entree, kaas proeven en excursie

- Broodmaaltijd

- Entree museum, introductieverhaal, 2 koffie en appelgebak

- Diner